Több kategóriában is díjazták a WING-et a CRE Awards nemzetközi ingatlanpiaci versenyén

2024-10-17

Idén hatodik alkalommal rendezte meg a CRE Real Estate Awards eseményét az EuropaProperty, amely évről évre a legjobb épületeket, vállalatokat, ingatlanügyleteket és az iparági szakembereket díjazza Magyarország, Csehország, Szlovákia és a Balkán régió nemzetközi piacain. A WING a tavalyi évhez hasonlóan több díjjal is gazdagodott: az „Office Project of the Year”, a „Hotel Developer”, valamint az „Office Developer of the Year” kategóriában is a legjobbnak bizonyult a cégcsoport.

Az EuropaProperty CRE Real Estate Awards díjátadóját idén hatodik alkalommal rendezték meg a budapesti InterContinental Hotelben. A nemzetközi eseményen a legkiemelkedőbb épületeket, vállalatokat, ingatlanügyleteket és iparági szakembereket díjazták.

A WING, a közép-európai ingatlanpiac egyik vezető ingatlanfejlesztő és -befektető vállalatcsoportja idén is eredményes napot zárt az esemény keretein belül: az „Office Project of the Year”, a „Hotel Developer”, valamint az „Office Developer of the Year” kategóriában is elnyerte a legjobbnak járó díjat.

Az „Office Project of the Year” kategóriában a Liget Center-projekttel érdemelte ki a győzelmet a WING. A komplexum két tagja a Liget Center Classic, valamint a Liget Center Auditorium műemléki oltalom alatt álló épületek, amelyek az utóbbi időszakban jelentős, a hazai ingatlanpiacon egyedülálló átalakuláson mentek keresztül. Ennek eredményeként modern, fenntartható vállalati központként születtek újjá, miközben megőrizték építészeti értékeiket is. A mintaszerű műemlékfelújítást és funkcióváltást követően a Liget Center Auditoriumban az RTL Magyarország hírigazgatósága és a hír-és infotainment műsorainak stúdiói költöztek 2024 nyarán, a kapcsolódó Liget Center Classic épületben pedig a kereskedelmi médiavállalat irodafunkciói kaptak helyet. A felújítás során a műemléki karakterjegyek megőrzése, az irodaházba költöző RTL Magyarország speciális technológiai igényei és az ESG-szempontok érvényesítése egyaránt előtérbe kerültek. A szintén a projekt részét képező új, önálló ún. boutique irodaház, a Liget Center Vitrum várhatóan október végén éri el a shell&core szintű készültséget, a Liget Center projekt ezzel az épülettel válik majd teljessé.

A „Hotel Developer” díj a WING szállodafejlesztési tevékenységének dinamikus fejlődését ismeri el. A vállalat ezen üzletága jelentős lendületet vett az elmúlt években, amit jól mutat a Liberty komplexumban megvalósult ibis&TRIBE Budapest Stadium szálloda sikere: Magyarország első TRIBE szállodája 2023 decemberi nyitása óta folyamatosan népszerű a látogatók körében. 2025-ben a WING újabb mérföldkőre készül: egy új, TRIBE hotel kerül átadásra a Budapest Liszt Ferenc Repülőtéren, tovább gazdagítva a repülőtéri szolgáltatási infrastruktúrát. Ezzel a fejlesztéssel a WING belép azon kivételes ingatlanfejlesztő vállalatok körébe, amelyek már több mint 1000 szállodai szobát adtak át Magyarországon. A cégcsoport további növekedését az IHG Hotels & Resorts-szal kötött megállapodás is biztosítja, amelynek eredményeként hamarosan két új, nemzetközi szállodamárka is megjelenik a fővárosban, erősítve Budapest szállodai kínálatát és a WING pozícióját a piacon.

Az „Office Developer” díj a WING általános irodapiaci aktivitását ismeri el, amelyet ebben az évben elsősorban a vegyesfunkciós Liberty komplexum záróütemének nyár végi átadása, valamint a Liget Center projekt mérföldkövei fémjeleznek. A WING nevét a professzionalizmus, korrekt partnerség és megbízhatóság, valamint a Budapest városképét meghatározó, értéket teremtő projektek fémjelzik. Hazánk egyik vezető ingatlanfejlesztőjeként a társaság fő célja, hogy olyan nemzetközi színvonalú épületeket alkosson, amelyek ikonikus cégek ikonikus otthonai lesznek. Nagyszámú székházprojekt referenciái között olyan nagyvállalatok találhatóak, mint a nemrég átadott RTL Liget, vagy a Lightware, az MTV, a Magyar Telekom vagy az Allianz székházai.

További híreink